Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het is 7 oktober 1955 wanneer de fameuze Six Gallery Reading plaatsvind: Dé oorsprong van de Beat Generation. Een beruchte avond waar vele verhalen over rond gaan; een dronken Jack Kerouac deelt karaffen met wijn uit, Allen Ginsberg draagt voor het eerst zijn bekendste gedicht ‘Howl’ voor, er is rumoer, er is feest, er is gesteggel en euforie.

Nu, 7 oktober 2019: Een avond rondom de befaamde literaire beweging de Beat Generation. Waarom? Omdat ze nog steeds verdomd relevant zijn.

Neem Gary Snyder, een van de vijf voordragers van die benevelde avond in ’55; nog steeds alive and kicking, dichter én een vooraanstaand environmentalist en Boeddhist.
Het escapisme van Kerouac inspireert nog menigeen om los te breken, te reizen, de grootse wereld te ontdekken.
Allen Ginsberg, dichter en boegbeeld van een generatie die niet alleen stond voor escapisme en tegendraadsheid, maar ook voor openheid, inclusiviteit, en het vechten voor gelijke rechten voor homoseksuelen.

We hebben vaste gast en beatnik Ewan Clark gevraagd om een lezing te houden, naar aanleiding van zijn interview met een van de oudst levende Beatniks Gary Snyder!
Snyder, zelf dichter, stond aan de wieg van de oorsprong van de groep en was dé inspiratiebron voor hoofdpersonage Japhy Ryder uit Jack Kerouac’s ‘The Dharma Bums’!

ma
07.10 2019
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Prijs vanaf: Gratis
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

De Utrechtse Boekenbar
Westerkade 2
Utrecht, Nederland
+ Google Maps

Organisator

De Utrechtse Boekenbar

Delen