Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eindelijk een festival over Europa voor iedereen. Kom – vijf dagen voor de Europese verkiezingen – met een drankje in je hand luisteren naar gesprekken met (oud)-politici, journalisten en wetenschappers over de belangrijkste verkiezingsthema’s en bekijk optredens van muzikanten, theatermakers en schrijvers over Europese kunst en cultuur. Een niet te missen festival voor eurolovers, -eurosceptici en iedereen daar tussenin!

De Brexit, de toekomst van de euro, de vluchtelingencrisis en klimaatverandering zijn het gesprek van de dag in de politiek en in de media. Welke rol spelen deze thema’s in andere Europese landen, wat is de invloed van Europees beleid en hoe kan jij zelf invloed uitoefenen?

Festival Europa bereidt jou in korte colleges, interviews, een lijsttrekkersdebat, optredens en experimenten rondom thema’s als veiligheid, populisme, migratie, duurzaamheid en activisme optimaal voor op de Europese verkiezingen op 23 mei a.s.

Het literatuurprogramma van het festival is samengesteld door Het Literatuurhuis. Inmiddels zijn onder andere bevestigd Ilja Leonard Pfeijffer, Lieke Marsman en Ghayath Almadhoun.

Kijk voor het uitgebreide programma en meer informatie op festivaleuropa.nl.

Festival Europa wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg in samenwerking met de Gemeente Utrecht. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Parlement, de Europese Commissie, het Universiteitsfonds en het KF Hein Fonds.

za
18.05 2019
Tijd: 19:30 - 23:30 uur
Prijs vanaf: €14,50
Evenement Categorie:
Website Evenement Event Facebook »
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht, Nederland

Organisatoren

Universiteit Utrecht
TivoliVredenburg
Het Literatuurhuis

Delen