Spring naar content

Praag

Praag is een architecturale parel gevierd om het beroemde, goed bewaarde historische centrum met een unieke verzameling gebouwen die geregistreerd staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst (1992). Praag is ook een stad met grote intellectuele en creatieve middelen.

Met zijn lange en rijke literatuurtraditie is Praag de thuisbasis van een actieve en diverse hedendaagse literaire scène. Praag als multicultureel boekencentrum, heeft een van de hoogste concentraties boekwinkels in Europa. Er zijn ongeveer 200 boekwinkels en 20 literaire cafés. De stad lanceerde haar eerste internationale poëziefestival in 2004, dat in 2009 was uitgebouwd tot het Prague Microfestival. Het Prague Writer’s Festival viert de schrijvers van de Tsjechische Republiek. Het International Literature and Theatre Festival  ‘Deti Ctete’ (vertaald als: Kinderen, lezen jullie?) is een van Praag’s meest succesvolle festivals.

Praag wil zijn jarenlange boekcultuur en literaire traditie op nationaal en internationaal niveau ontwikkelen door evenementen te organiseren die verband houden met de nationale en internationale literatuur en literaire studies.

10 dingen die je moet weten over Praag