Spring naar content

Acht halvefinalisten bereiken finale NK Poetry Slam – Willie Wartaal in NK jury

21 januari 2019

Op dinsdag 15 januari streden veertien deelnemers om een plek in de grote finale van het NK Poetry Slam 2019 op 2 februari. De acht beste slammers die in de finale op het podium zullen staan zijn Maxime Garcia Diaz, Abdul Broekema, Bowie Barbiers, Martje Wijers, Anne van Winkelhof, Glenn Markesteijn, Richard Nobbe en de 11-jarige Dagmer Dimer Koolwijk.

De finale vindt plaats in TivoliVredenburg (Pandora). Naast de schrijvers en dichters Tom Lanoye en Maud Vanhauwaert zal ook rapper, dj en acteur Willie Wartaal plaatsnemen in de jury van het NK. Hij maakt daarmee de jurysamenstelling compleet.

Wie wordt de slamkampioen van 2019?

Op zaterdag 2 februari vindt de finale van het NK Poetry Slam 2019 plaats. Maxime Garcia Diaz, Abdul Broekema, Bowie Barbiers, Martje Wijers, Anne van Winkelhof, Glenn Markesteijn, Richard Nobbe en Dagmer Dimer Koolwijk nemen het tegen elkaar op om de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam in de wacht te slepen. De winnaar wordt de opvolger van Ozan Aydogan, de slampion van 2018. 

Aan de titel is een geldprijs van € 1000,- verbonden en de winnaar krijgt de Gouden Vink Wisseltrofee uitgereikt, vernoemd naar dichter, schrijver en performer Simon Vinkenoog. Eerdere winnaars van het NK zijn onder meer Daniël Vis, Else Kemps, Ellen Deckwitz en Erik Jan Harmens. 

Willie Wartaal in jury NK

Olivier Locadia, beter bekend als Willie Wartaal, zal naast Tom Lanoye en Maud Vanhauwaert gaan plaatsnemen in de jury. Als lid van de Jeugd van Tegenwoordig viert Willie Wartaal vanaf het verschijnen van het debuut Parels voor de zwijnen in 2005 grote successen. Ook scoort hij hits als solo-artiest en is hij acteur en tv-presentator. In november verscheen het nieuwste album van de Jeugd getiteld Anders (Different).

Het publiek stemt mee

De winnaar wordt niet alleen bepaald door de jury, ook het publiek stemt mee. De dichter die tijdens de finale battle het meest uitzinnige applaus aan het publiek ontlokt mag zich Nederlands Kampioen Poetry Slam 2019 noemen. Na afloop van de finale vindt er een wervelende afterparty plaats in de Pandora Foyer.


Finale NK Poetry Slam
Zaterdag 2 februari
Locatie TivoliVredenburg
(Pandora)
Toegang: 16,50 (incl. servicekosten)
of 14,- met CJP of Bibliotheekpas
www.poetryslam.nl
Aanvang: 20.00 uur met Car Pets en dj Daniel + afterparty