Laden Evenementen

© Myrthe van Veen

  • Dit evenement is voorbij.
Met: Kila van der Starre en Tim van den Hoed.

Na de succesvolle straatpoëziewandelingen die Kila van der Starre (Universiteit Utrecht) en Tim van den Hoed (De Utrechtse Boekenbar) in 2018 organiseerden (acht uitverkochte edities!), staan er nu weer nieuwe zonnige poëzietochten op de planning.

Dit voorjaar kun je niet alleen weer mee op een straatpoëziewandeling door Utrecht, er is dit jaar ook een straatpoëziefietstocht uitgestippeld! Tijdens de wandeling en de fietstocht vertelt Kila jullie over de gedichten die jullie tegenkomen. Wie heeft die daar geplaatst? Waarom? Wat weten we over de dichter? En over het gedicht? Ook vertelt ze over het fenomeen ‘straatpoëzie’ in bredere zin. Is het een nieuw fenomeen? En waarom bestaat het eigenlijk?

Tijdens de straatpoëziewandeling en straatpoëziefietstocht neemt Kila jullie mee op een ontdekkingstocht van 2,5 uur (inclusief een halfuur pauze). Deelname bedraagt 15 euro per wandeling of fietstocht (inclusief een pauzedrankje in De Utrechtse Boekenbar).

Op zondag 7 april, zondag 19 mei en zondag 30 juni vinden de straatpoëziewandelingen straatpoëziefietstochten plaats. De wandeling start telkens om 12:00 uur onder de Domtoren en de fietstocht start telkens om 15:00 uur op het Jaarbeursplein.

Reserveren is verplicht en gaat via de formulieren op deze pagina: http://kilavanderstarre.com/straatpoeziewandelingen-en-straatpoeziefietstochten-in-2019/

Je reservering is pas compleet wanneer je de deelnamekosten (€15,- per persoon) hebt overgemaakt naar NL13INGB0007963389 t.n.v. De Utrechtse Boekenbar. Vermeld hierbij: [naam] + [straatpoëziewandeling OF straatpoëziefietstocht] + [datum van de wandeling of fietstocht].

Let op: de straatpoëziewandeling is dezelfde als die Kila leidde in 2018. De straatpoëziefietstocht daarentegen is geheel nieuw, deze bevat geen gedichten die ook in de wandeling voorkomen.

Let op: voor de straatpoëziefietstocht moet je zelf een fiets meenemen. Je kunt er ook voor kiezen om een OV-fiets te huren op het Jaarbeursplein (de begin- en eindlocatie van de fietsroute).

Let op: het is natuurlijk mogelijk om zowel aan een wandeling als aan een fietstocht deel te nemen, op dezelfde dag of op op verschillende data. Geef je dan voor beide op (dus via twee formulieren, zie link).

zo
19.05 2019
Tijd:
12:00 - 17:00
uur
Prijs vanaf: €15
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

De Domtoren en Jaarbeursplein
Utrecht,

Organisatoren

Kila van der Starre
De Utrechtse Boekenbar

Delen