Spring naar content
Laden Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In deze persoonlijke en inspirerende schrijfcursus werk je aan korte opdrachten die je pen scherpen en je fantasie uitdagen. Er wordt gewerkt aan stijl, ritme, personage, tijd, plaats en handeling, sfeer, context, vorm versus inhoud, perspectief, dialoog, tekst en subtekst, structuur, objectief en subjectief taalgebruik, spanningsboog, plot en nog veel meer aspecten waar je mee te maken krijgt bij het schrijven.

Wat is je onderwerp en hoe schrijf je wat je wilt schrijven? De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Zo’n oefening kan een fragment opleveren dat het begin is van een groter geheel. De docent gaat met de cursisten op zoek naar eigenheid, hoe klein of hoe groot ook. Je krijgt opdrachten mee naar huis, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. Voor- en na de les kun je even door de boekhandel struinen. Ook tijdens de les kunnen we boeken gebruiken die binnen het thema van de avond passen.

Er wordt geschreven vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Tijdens de besprekingen van het werk zal je stijl of onderwerp zich uit het geschreven materiaal destilleren. Je oefent je in het geven en ontvangen van opbouwende kritiek op het binnen de cursus geschreven werk van jezelf en anderen. Kritiek waar de schrijver zijn werk mee verbetert.

De schrijfcursus is een goede cursus voor beginners en gevorderden en biedt je een flink palet aan schrijftechnieken.

di
10.09 t/m 17.09 2019
19:00
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Savannah Bay
Telingstraat 13
Utrecht, Nederland

Organisator


Delen