Laden Evenementen

Met: Fabian Stolk

Op zaterdag 29 september leiden 20 dichters de hoogmis voor de Nederlandstalige poëzie: de 36ste Nacht van de Poëzie in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. En zo’n fantastische Nacht smaakt natuurlijk naar meer: daarom starten we op woensdag 13 februari 2019, vlak na de Poëzieweek, met de cursus Poëzie Lezen na de Nacht. Samen met docent Fabian Stolk (modern Nederlandse literatuur, UU) bespreek je geen losse gedichten, maar zes bundels van Nachtdichters.

In juni 2018 maken we bekend welke zes bundels er tijdens deze cursus centraal zullen staan.

De eerste twee bijeenkomsten bespreken we wat iedere deelnemer voor de Nacht van de Poëzie al mooi, intrigerend, onthutsend of opmerkelijk vond. Vervolgens lezen en verkennen we elke week een van de zes bundels. Tijdens de laatste bijeenkomst zal een van de besproken dichters te gast zijn.
Misschien komen we er wel toe ‘mooi’ en ‘goed’ te (onder)scheiden. Of ervaren we dat sommige poëzie pas na een tijdje lezen mooi wordt. Kortom: het begin staat vast, de uitkomst niet.

Over de docent

Fabian R.W. Stolk (1958) is docent/ onderzoeker Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde op het werk van Gerrit Achterberg, bezorgde de Delta-editie van Jacques PerksGedichtenen verzorgt colleges op, onder andere, het gebied van editietechniek, moderne epiek en literatuurkritiek.

Via het onderstaande formulier kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor deze cursus. In november 2018 nemen we contact met u op om uw inschrijving te bevestigen en op 1 december 2018 laten we weten of de cursus voldoende definitieve inschrijvingen heeft om doorgang te kunnen vinden.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Met: Fabian Stolk
Kosten: €275 (exclusief bundels)
Data: 13, 20 en 27 februari, 6, 13, 30, 27 maart en 3 april 2019 (op acht woensdagavonden, 19.00 – 21.30 uur)

wo
13.02
Tijd: 19:00 - 21:30 uur
Prijs vanaf: €275
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
Utrecht,Nederland

Organisator

Het Literatuurhuis

Delen