Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.
Met: Franca Treur

Franca Treur bij Broese voor een inspirerende lezing naar aanleiding van haar psychologische roman Hoor nu mijn stem, op 4 oktober verschenen bij uitgeverij Prometheus. Zij zal vertellen over haar boek, vragen uit het publiek beantwoorden en aansluitend haar boeken signeren.

Over Franca Treur

Franca Treur is geboren en opgegroeid in Zeeland. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap in Leiden. Haar roman Dorsvloer vol confetti (oktober 2009) was het meest bejubelde debuut in jaren. Franca won de Selexyz Debuutprijs en de Jan Bruijns-prijs. Ze werd genomineerd voor onder meer de NS Publieksprijs en de Anton Wachterprijs, en haalde de longlist van de ako Literatuurprijs. Van Dorsvloer vol Confetti zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. In januari 2014 verscheen haar tweede roman De woongroep.

Franca schrijft columns, essays en korte verhalen voor diverse media. In 2014 was ze geselecteerd voor het prestigieuze International Writing Program van de University of Iowa. Op 12 september 2014 was de wereldpremière van Dorsvloer vol Confetti, de film. In 2015 was Franca auteur van het Zeeuwse Boekenweekgeschenk Ik zou maar nergens op rekenen. In 2016 verscheen de verhalenbundel X&Y, een bundeling piepkleine psychologische verhalen die deels eerder verschenen op de Achterpagina van NRC Handelsblad. Met tekeningen van Olivia Ettema. Een nieuwe serie X&Y verscheen in nrc.next. In 2017 startten Franca Treur en kunstenaar Olivia Ettema een feuilleton in de zaterdagbijlage Letter & Geest van Trouw over het scenaristenstel Loek en Hanna.

 

 

vr
08.12 2017
Tijd: 19:30 - 21:00 uur
Prijs vanaf: €4,00
Evenement Categorie:
Website Evenement
Locatie

Broese Boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht, Nederland

Organisator

Broese Boekverkopers

Delen